Chec margareta

de susu in Prajituri, 23 Mar 2011 | 5282 vizualizari

 

Minunata forma de margareta in care am facut deja trei checuri. Forma iese perfecta si nu se lipeste deloc, este ideala. Multumesc bucataras pentru acest premiu minunat. Formele de silicon sunt extraordinare insa la noi preturile sunt inca prea mari.

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 150 gr zahar
  • 250 gr faina
  • 1 praf de copt
  • 1 lingurita esenta vanilie
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 1 lingura cognac
  • Coaja de lamaie
  • Coaja de portocale
  • 60 gr unt
  • 1 lingura de lapte
  • 1 lingura cacao
  • 1 lingura zahar
  • 100 gr nuca maruntita
  • 1 pumn de stafide
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec margareta:

Albusurile se bat spuma cu sare, adaugi zaharul si mixezi bine. Galbenusurile se adauga pe rand apoi esentele si coaja de portocale. Topesti untul si adaugi laptele iar la final lingura de zahar. Faina si praful de copt se cern si  se adauga in ploaie peste oua. O treime se amesteca cu cacaoa cernuta. Pui in tava  compozitia simpla, presari stafidele, nucile si apoi aluatul de cacao. Dai la cuptor pana se rumeneste frumos.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec margareta" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Chec "patru sferturi"